piatok 21. marca 2008

Zmena

Je dobre známy fakt, že ľudia nikdy niesu 100% spokojní sami so sebou. Preto sa veľa z nich pokúša zmeniť. Niektorí cielene, niektorí nebadane. Napríklad vplyvom svojich kamarátiek a kamarátov. "Ľudia sú takí, akých z nich spraví okolie" znie známe heslo. Keď niekto vyrastal v drsnom prostredí, kde sa nadávkami ani fackami nešetrilo, sa nedivme čo z neho teraz je. Alebo kto si našiel kamarátov-feťákov... bolo by nemožné, aby sa k nim nepridal do partie a neprispôsobil sa. Ale niektorí sa zmenia vplyvom svojho okolia bez toho, aby si to uvedomili. Medzi nami sa pohybujú ľudia-ovplyvňovači, ktorí svoje okolie pretvárajú k obrazu svojmu. Aj keď to robia možno omylom. Ostatní v jeho okolí si pomyslia že ten-ktorý-človek sa správa proste úžasne, vždy dosiahne čo chce a majú ho radi. Prečo nemôžem byť aj ja taký?
No, môžeš.
Nič nieje nemožné, treba len chcieť. Preto robte to, čo chcete VY robiť a aby vás nikto neovplyvňoval a nepretváral, lebo stratíte vlastnú tvár. Kopírky sú out.
Len zdanlivo drobné zmeny navodzujú tie väčšie a potom máme nádej aj na veľkú premenu.
No ale PREČO sú dotyční ľudia so sebou nespokojní? Nemám rada, keď im sústavne musíme hovoriť že veď predsa oni sú skvelí a nechápem ako ich ostatní nemajú radi... Čo keby sa kukli do zrkadla, uvedomili si kde je chyba, nesedeli na tom svojom zadku a spravili niečo preto aby boli so sebou konečne spokojní a neotravovali tým ostatných??? Na začiatok si stačí uvedomiť svoje kvality a jedinečnosť:)

5 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

to je pravda každý má dobré stránky ide len o to ako to bere:)

marticenka povedal(a)...

naozaj by ma zaujimalo de beries stale nove namety na clanky...ale naozaj,klobuk dole;)

Dee povedal(a)...

jej diki :)) heh vies... velmi vela veci je real life, moj postoj k zivotu a tak... ale najradsej robim zo vsetkeho uplne halo:D

velmi rada by som bola keby sa to dostalo do oci tym spravnym osobam:)

Anonymný povedal(a)...

ktorím?

Dee povedal(a)...

no tym spravnym predsa :P anonym moj zlaty... preco sa nepodpises??? teraz nebudem cele noci spavat kvoli tebe:D